Petit Thai

Het aantal Thaise restaurants in Gent is al lang niet meer op twee handen te tellen. Zelfs geen rare, misvormde, zesvingerige handen of zo. En Petit Thai in de Nederkouter is er daar sinds enkele jaren één van. Één van die vele Thaise restaurants dus, niet één van die rare, misvormde, zesvingerige handen. Laat dat vooral duidelijk zijn.


Captain Critic opteert voor de takeaway-optie en gaat als voorgerecht voor de ‘popai tod’: krokante spring rolls met noedels en groentjes. De loempia’s zijn lekker krokant (wat niet altijd een sinecure is bij takeaway) en de vulling is geslaagd. Bij de vier stuks wordt een klassiek Thai sweet chilli-sausje geserveerd. Exact wat je zou verwachten bij een gerecht als dit.


Het hoofdgerecht is ‘keang dang’: rode curry met kokosmelk, Thaise aubergine, bamboe, kaffirlimoen en Thaise basilicum. In het geval van de kapitein met daarbij nog scampi’s (en geen kip of tofu). Het resultaat is een heerlijk smaakbommetje. Eerder warm dan echt pikant, maar dat verwacht de Captain Critic dan ook van een rode curry (in tegenstelling tot de groene versie). De scampi’s - een zestal stuks - zijn zacht en ideaal gegaard. Niets zo erg als een rubberachtige scampi. Nu ja, ‘niets’ … Er zijn wel een paar dingen die erger zijn. Marteling. Volkerenmoord. Max Verstappen. Er zijn er dus. Maar nu ook weer niet zo héél erg veel.
 

Bij de rode curry een flinke portie witte sticky rijst. Ideaal om alle currysaus te absorberen, want alleen iemand met zware mentale problemen zou daar iets van verloren laten gaan.


Petit Thai is een ideale plek voor smakelijke, authentiek Thaise gerechten. De beste Thai van Gent blijft nog steeds het onovertroffen Kin Khao, dat spreekt voor zich, maar laat dat u niet tegenhouden om ook ’s een bezoek te brengen aan Petit Thai. Of de takeaway-koerier een bezoek te laten brengen aan uw huis. Zoals het u uitkomt.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor