Osteria Delicati (2)


Captain Critic ging enkele jaren geleden al ‘s langs bij Osteria Delicati en in vergelijking met dat eerste bezoek is er al bij al weinig veranderd: je kan hier nog steeds terecht voor de klassieke Italiaanse keuken, bereid met kwaliteitsproducten die rechtstreeks ingevoerd worden vanuit Italië. Mooi. 


Na een deugddoende Negroni (welke Negroni doet er nu geen deugd?) bestelt de kapitein een grote ‘tagliere’, een vlees- en kaasplank met delicatessen uit Umbrië en artisanale ‘Etruskische’ kazen. De honing en confituur past perfect bij die kazen, bij het vlees houdt Captain Critic die confituur dan weer liefst zo ver mogelijk uit de buurt. De mortadella, prosciutto en salami in kwestie hebben geen zoetigheid nodig om uit te blinken. 
 

Na de tagliere laat het hoofdgerecht iets te lang op zich wachten, maar wanneer dat uiteindelijk dan toch op tafel verschijnt, is de kapitein het iets te lange wachten snel vergeten. ‘Linguine funghi con porcini e guanciale’, of voor wie de taal van Dante niet machtig is: linguine met eekhoorntjesbrood en varkenswangspek. Daarbij ook laurier, olijfolie, peperoncino en peterselie. De linguine is - hoeft het gezegd - al dente gekookt. Zoals het hoort. 
 

Als dessert een affogato, Italiaans voor ‘zullen we anders eens wat hete espresso over een bol vanille-ijs uitgieten?’. En waarom ook niet? Een flinke portie cacaopoeder maakt het geheel nog wat steviger qua smaak. Net als de grappa die Captain Critic er on the side nog bij bestelt. 


Osteria Delicati blijft een waardige plek om te genieten van echte Italiaanse klassiekers. En neen, je kan er nog steeds geen pizza’s bestellen. Maar niet getreurd: daarvoor vind je meer dan genoeg alternatieven in de buurt.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor