Fuga
(website)
Fuga is een relatief nieuw adres in het Patershol, waar liefhebbers van de mediterrane keuken zich meteen thuis zullen voelen. Denk dan vooral aan een menukaart die bestaat uit een mix van Italiaanse, Spaanse en Noord-Afrikaanse gerechten.
In een restaurant als dit verwacht Captain Critic een Negroni op de drankenkaart aan te treffen en ja hoor: de goden zijn geprezen. Bij die Negroni krijgt de kapitein een aperoplank voorgeschoteld (niet zó vreemd, hij had die namelijk ook besteld) met fijne Italiaanse charcuterie (prosciutto, salami), Italiaanse kazen en gegrilde groenten als aubergine en courgette. Een geslaagde manier om van start te gaan.
Het hoofdgerecht is gegrilde pluma met romescosaus, gegrilde polenta en peperonata van rode paprika, rode ui, look en tomaat. Het resultaat is een kleurrijk bord met als eyecatcher een stevig uit de kluiten gewassen stuk pluma (een mooi, vet stuk vlees uit de nek van het Ibérico-varken) dat perfect gegrild werd, met als resultaat een perfecte cuisson, een malse textuur en een heerlijke smaak. De romesco is smakelijk, net als de peperonata, en ook de polenta is lekker gegrild en smaakvol. Een top hoofdgerecht.
Afsluiten doet Captain Critic ook in Spanje, met een crema Catalana. Kort door de bocht gewoon de Spaanse crème brûlée, maar er zijn verschillen. Zo wordt een crème brûlée gegaard in de oven, terwijl een crema Catalana moet opstijven in de koelkast. Tot zover de kookles. Hoe dan ook: de crema Catalana is geslaagd. Smeuïg, niet té zoet en met lekker veel vanille. Een limoncello on the side zorgt voor een geslaagd Spaans-Italiaans huwelijk.
Conclusie? Fuga is een welgekomen toevoeging aan het restaurantaanbod in het Patershol. Een eervolle vermelding ook voor de supervriendelijke bediening, die het misschien wat moeilijk kreeg op het moment dat het restaurant helemaal vol zat, maar de kapitein is vergevingsgezind wanneer hij zo vriendelijk behandeld wordt. En vooral: wanneer het eten zo lekker is.
Reacties
Een reactie posten