Wang Hung (2)


Op de rand van Oostakker en Gent bevindt zich al zo lang Captain Critic het zich zelf kan herinneren restaurant Wang Hung, dat zich specialiseert in de Chinese keuken. Als u dat laatste zelf al uit de naam had kunnen afleiden: proficiat, u heeft een IQ van minstens 85! Als u dat nog niet uit de naam had kunnen afleiden: ook proficiat, de kapitein is trots (en enigszins verbaasd) dat u erin geslaagd bent om drie volzinnen na elkaar te lezen!


Bij zijn vorige bezoek ging Captain Critic ter plaatse eten. Nu is het dan weer tijd voor takeaway, wat wil zeggen dat de kapitein deze keer niet kan genieten van de best wel imposante interbellum-villa waarin Wang Hung gehuisvest is. Een villa die uiteraard plichtsbewust volgepropt werd met kitscherige prullaria allerhande, zoals het een goed Chinees restaurant betaamt.
 

Afhaalchinees zonder kroepoek is zoals een thuismatch van Club Brugge zonder beïnvloeding van de scheidsrechter. Gruwelijk onvolledig. De kroepoek in kwestie bestaat uit een viertal groot uitgevallen maar smakelijke rechthoeken. De andere voorgerechten zijn saté van kip in een lichte pindasaus en dimsum speciaal, een assortiment gestoomde en gefrituurde hapjes: loempia, samosa en dumplings. Daarbij uiteraard een potje zoetzure saus, bijna even verplicht bij afhaalchinees als een zak kroepoek.
 

Babi pangang is wat Captain Critic betreft een must bij een bezoek aan een Chinees restaurant. Het vlees (véél vlees) is zacht en lekker. De saus is misschien net iets te zoet om ideaal te zijn, maar dat lijkt eigen te zijn aan zo goed als elk Belgisch-Chinees restaurant. Bij de babi pangang wordt een grote pot gebakken rijst geserveerd.
 

Ook gefrituurde kippenblokjes met zoetzure saus zijn een persoonlijke favoriet van de kapitein. De kippenblokjes zijn geslaagd maar niet heel erg krokant meer. Je kan ook weinig anders verwachten van gefrituurde kippenblokjes die in een plastic potje met deksel gepropt worden. Daarbij dezelfde zoetzure saus zoals eerder, maar dan met de uiterst originele toevoeging van vier stukjes ananas.
 


De nasi (gebakken rijst) met kipfilet kon wat meer kip en groenten gebruiken. Dat gebrek aan groenten wordt gelukkig wel wat gecompenseerd door de tjap tjoy met varkensvlees: sojascheuten, wortel, ajuin, bamboe, paprika, champignon en lente-ui. Qua smaak konden beide gerechten echter gerust wat meer kick verdragen.
 

Het laatste gerecht is mihoen met rundvlees: dunne, gebakken noedels met groentjes en dunne strips rundvlees. Een gerecht waar weinig op aan te merken is. Wang Hung is best een degelijk Chinees restaurant en het voornaamste: Captain Critic heeft weer genoeg diepvriespotjes voor een paar maanden. Hoera!



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor