Seoul South Station


Aan Japanse restaurants (en dan vooral sushi en ramen) is er al een aantal jaren geen gebrek in Gent, dat in tegenstelling tot Koreaanse restaurants. Kim’s Kitchen was jarenlang zo goed als de enige plek in Gent waar je terecht kon voor de Koreaanse keuken. Iets waar recent echter best wat verandering in begint te komen. Gelukkig maar, want de Koreaanse keuken hoeft al bij al niet heel erg veel onder te doen voor de Japanse en ja hoor, dat betekent best wel wat. Één van die recente toevoegingen aan het Koreaanse aanbod in Gent is Seoul South Station.


Seoul South Station focust zich op Koreaanse fried chicken. Niet enkel de Amerikaanse southern cuisine mag trots zijn op haar gerechten met gefrituurde kip, de Koreaanse keuken mag dat ook zijn. Het moderne, gladde interieur moet wat doen denken aan een druk Koreaans treinstation. Vandaar die naam dus, voor wie het nog niet doorhad.
 

Bestellen doe je aan de counter bij de open keuken. Iets wat Captain Critic dan ook meteen doet. De kaart is beperkt, wat voor een zaak als deze een goed teken is. Je kan opteren voor fried chicken in een bowl met sticky rice, gecombineerd met één van een zestal verschillende sauzen. De kapitein houdt dat echter voor een volgende keer en kiest voor de Korean fried chicken burger. 


Die fried chicken burger ziet er alvast top uit. Een zacht briochebroodje met sesam, rode koolsalade, heerlijk krokante fried chicken, een overdosis srirachamayonaise en opgelegde augurk. Begrijp overigens één iets heel erg goed: wanneer de kapitein het heeft over een ‘overdosis’ srirachamayonaise, dan bedoelt hij dat niet negatief. Té veel saus op een burger is namelijk nagenoeg onmogelijk in het boek van Captain Critic. Dat sriracha eigenlijk Thais is en niet Koreaans, dat ziet de kapitein graag door de vettige vingers.
 

Als side dish koos Captain Critic voor een portie smakelijke - en vooral - pikante kimchi. Dorstlesser van dienst is dan weer een ‘Somaek’, een soort biercocktail gemaakt met Horang-i (het hoogsteigen bier van Seoul South Station) en een shot soju (een Zuid-Koreaanse sterke drank op basis van rijst).
 

Het Gentse restaurant was de tweede vestiging van Seoul South Station, na de eerste in Leuven, en inmiddels is er al een derde in Brussel ook. Iets zegt Captain Critic dat het niet bij die drie zal blijven. Rouwig is hij daar alvast niet om.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor