De Rechters


Gelegen vlak aan de Sint-Baafskathedraal, inmiddels alweer een tijdje de imponerende thuis van het legendarische Lam Gods (minus de spoorloos verdwenen Rechtvaardige Rechters), heeft brasserie De Rechters zijn naam alvast niet gestolen.
 

Net zoals bij naburige zaken zoals ’t Vosken en Brasserie Bridge kan je bij De Rechters terecht voor Vlaamse klassiekers zoals mosselen, vol-au-vent en Gentse stoverij. Captain Critic gaat alvast goed van start met een Aperol Spritz en een bordje Breydelhamkroketten. Die kroketjes zijn duidelijk zelfgemaakt, bijgevolg zeer lekker, en worden vergezeld van een licht tartaarsausje.
 

Als hoofdgerecht stoverij van varkenswangen met frieten en een slaatje. Het slaatje is gewoon wat het is: een slaatje. De frieten, die zijn geslaagd: ze doen wat denken aan frieten die je in de frituur geserveerd krijgt en ja, dat is (vanzelfsprekend) altijd een voordeel. De mayonaise is huisgemaakt, dus ook daar geen opmerkingen.
 

Waar het natuurlijk vooral om draait, dat zijn de varkenswangen. En die zijn top: boterzacht, smaakvol en geserveerd in een gietijzeren pot van Le Creuset. De saus is zeker niet te dik en wat lichtjes zurig door het bier dat gebruikt werd. De ajuin zorgt dan weer voor wat beet. 
 
 
De verder vorderende avond leidt ertoe dat het wat frisjes begint te worden - de kapitein zit immers buiten op het terras. Daardoor twijfelt hij voor het dessert tussen een Irish coffee (als opwarmertje) en een dame blanche (zowat het tegenovergestelde van een opwarmertje maar een dame blanche is nu eenmaal een dame blanche, en daar zeg je zelden neen tegen).
 

Waarom echter kiezen als je ook gewoon voor beiden kan gaan? De Irish coffee - vergezeld van een Jules Destrooper-koekje - doet zijn job naar behoren en ook op de dame blanche is weinig aan te merken. Vanille-ijs, slagroom en een kannetje warme chocoladesaus. Zonder overbodige koekjes of andere tierlantijntjes. Zo heeft de kapitein het graag.
 

Ook een pluim overigens voor de uiterst vriendelijke bediening, die geregeld komt checken of alles in orde is. Het Sint-Baafsplein mag dan stevig gefrequenteerd worden door toeristen, wees zeker niet bang om ook als Gentenaar eens langs te gaan bij De Rechters. Captain Critic had er alvast geen spijt van.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor