Posts

Posts uit november, 2023 tonen

Babu (2)

Afbeelding
( website ) Twee jaar na Captain Critic’s vorige bezoek kan je bij Babu nog steeds terecht voor een mooie selectie bunners, Gert De Mangeleers versie van een klassieke burger. De kaart werd op die twee jaar tijd behoorlijk uitgebreid. Meer appetizers, meer slaatjes en meer desserts, en vooral ook: meer bunners. Naast de Brooklyn, Bangkok, Beirut, Brighton en Boston, kan je nu ook kiezen voor de Brussels, Bronx en Bilbao. The more the merrier, nietwaar?    De kapitein gaat van start met een klassieke Negroni (iets wat je niet meteen associeert met een doordeweekse burgertent) waarbij hij een kommetje ongepelde pindanootjes krijgt voorgeschoteld. Heel lang moet Captain Critic niet nadenken over zijn keuze, de Bronx is namelijk een smashed versie van de Babu bunner. Ook Babu is dus mee op de kar gesprongen van de smashed burger-hype. Iets om hoegenaamd niet rouwig over te zijn.  Lang duurt het niet vooraleer de Bronx op tafel...

A Food Affair (2)

Afbeelding
( website ) Het is niet het eerste bezoek van Captain Critic aan A Food Affair, maar wel het eerste op deze locatie in de Hoogstraat. Bijna een decennium geleden ging de kapitein al langs op de vorige stek , vlakbij de Kouter. Een decennium is een eeuwigheid in de horeca, en A Food Affair is intussen zelfs al bijna twéé decennia lang één van de allerbeste Aziatische restaurants in Gent. En dat met een 100% Belgische chef (Laurent Locquet). Faut le faire.   De zaak is binnen sfeervol en gezellig ingericht. Je kan hier perfect à la carte eten, maar Captain Critic opteert voor de menuformule met een small bite, twee voorgerechten, een hoofdgerecht en een dessert. Maar eerst en vooral een deugddoende Negroni met (wettelijke verplichting in elk Aziatisch restaurant) een potje verse kroepoek. De ‘small bite’ is een goi cuon van kruidig gehakt. Een goi wat?, hoort de kapitein u zeggen. Wel, goi cuon: een Vietnamese spring roll. Nu weet u dat ook weer. Dit exemplaa...

Villa Lucia

Afbeelding
( website ) Het gebouw waar nu ristorante Villa Lucia een thuis wist te vinden, heeft al een hele historie achter de rug. Vroeger was er een typisch Vlaamse brasserie gevestigd, een Turks grillrestaurant waarvan de keuken (toch geen onbelangrijk onderdeel van het gemiddelde restaurant) niet zo heel erg lang geleden helemaal afbrandde én - Captain Critic heeft het van welingelichte bronnen die het veel beter kunnen weten dan hijzelf - in een verder verleden zelfs een soort rendez-vous-huis, zeg maar gerust: een bordeel. Het zijn geen meisjes van plezier die Villa Lucia runnen, wel drie forse Italiaanse mannen op leeftijd. Het is maar waar uw voorkeur naar uit gaat. De keuken is naar verluid geïnspireerd op die van la nonna, ook Lucia genoemd. En een keuken die gebaseerd is op die van een Italiaans grootmoedertje, dat is altijd een goed teken. Wie de kapitein niet op zijn woord gelooft (shame on you, trouwens), moet maar ’s een avond het Pasta Grannies-Youtubekanaal bingen.  ...