OX'E
( website ) Restaurant OX’E in Lochristi is de opvolger van restaurant Fleur de Lys , dat zelf al de opvolger was van restaurant Leys. Om het overzichtelijk te houden is de chef wel dezelfde gebleven: Xavier Leys, die in het nieuwe OX’E vooral verfijnde versies van Frans-Belgische klassiekers op tafel wil brengen. Dat ondernemer Ronny Deschacht investeerde in het pand, valt op: bij de renovatie zijn duidelijk kosten noch moeite gespaard. De naam OX’E verwijst trouwens naar de drie zonen van Deschacht, de ene al wat bekender dan de andere: Xavier, Edward en Olivier (die laatste vooral vermaard door zijn jaren als linksachter bij het grote SV Zulte Waregem). OX’E is ook een bar, maar Captain Critic moet toegeven dat dat niet heel erg opvalt. Het bargedeelte is volledig leeg, gelukkig in tegenstelling tot het restaurant. Het is zeker aangenaam zitten in dat restaurantgedeelte, waar je zicht hebt op de open keuken inclusief koelkasten met runderkarkassen die hangen te rijpen. Voo...