Posts

Posts uit oktober, 2022 tonen

L'Autre Vie

Afbeelding
( website ) Sta Captain Critic toe om L’Autre Vie een typisch Latems restaurant te noemen. En als u het hem niet toestaat, dan zal hij het toch doen. Het begint al met de prachtige art-deco notariswoning op de Kortrijksesteenweg die volledig gerenoveerd werd en voorzien van een hedendaags interieur met respect voor de authenticiteit van het pand. Typisch voor Sint-Martens-Latem is ook die Frans-Belgische keuken als basis voor een kaart vol heerlijke klassiekers, maar dan mét enkele hedendaagse - en hier en daar ook luxueuze - touches.     Bij het aperitief - een glas champagne, de kapitein is per slot van rekening op bezoek in Latem - worden twee smakelijke amuses geserveerd: kaviaar van aubergine met krokante quinoa en krab met een crème van avocado. Je kan opteren voor een maandelijks wisselend vier- of vijfgangenmenu, of volledig à la carte gaan. Captain Critic gaat deze keer voor de laatste optie.   Als voorgerecht terrine van ganzenlever met t...

Villa Anamma (2)

Afbeelding
( website ) Het is niet het eerste bezoek van Captain Critic aan Villa Anamma , maar sinds het vorige is er wel weer behoorlijk wat veranderd. Elke ruimte in het kasteel Carelshof - waar Villa Anamma gevestigd is - ondergaat beetje bij beetje een grondige renovatie en bijhorende restyling. Zo is Villa Anamma niet enkel een restaurant, maar ook eventruimte en zelfs concertzaal.   Het restaurant onderging in 2021 een volledige metamorfose. En het moet gezegd: die is meer dan geslaagd. Het is aangenaam zitten in het eclectische interieur met zicht op de prachtige bar. De kapitein gaat er van start met een joekel van een Negroni. En ja, het is zo dat Captain Critic zijn Negroni’s graag heeft. In joekelvorm.   Als voorgerecht opteert de kapitein voor mergpijp met een looktoast en tomatentartaar. Op de kaart wordt de mergpijp voorgesteld als ‘mergpijpje’, maar het suffix ‘-je’ mag gerust achterwege blijven. Het betreft hier immers wel ...

Spoorloos Perron

Afbeelding
( website ) Restaurant/café Spoorloos Perron is gelegen in de Gentse stationsbuurt (waar anders, met zo’n naam?) en biedt een typische no-nonsense brasseriekeuken met naar eigen zeggen duurzame en veelal biologische ingrediënten.  De bediening is vlot en vriendelijk en laat - uiteraard mét medeweten van Captain Critic - een Aperol Spritz aanrukken. Aperol, prosecco en bruiswater: meer is er soms niet nodig voor een geslaagd aperitief. Bij dat aperitief worden ook wat eenvoudige kaas- en salamiblokjes geserveerd. Spoorloos Perron doet naast restaurant immers ook dienst als café, en niets zegt ‘café’ zoals een portie kaas- of salamiblokjes.   Er volgt nog een assortiment gefrituurde hapjes voor het hoofdgerecht op tafel verschijnt, én nog enkele lekker ouderwetse toastjes. Het is wel een ietwat vreemde keuze om de gefrituurde hapjes vergezeld te laten gaan van een zoetzuur loempiasausje in plaats van mayonaise, ketchup of mosterd, wat toch iéts beter past bij frit...