Martino
( website ) Dat restaurant Martino (alom bekend als ‘de’ Martino) een begrip is in Gent, dat weet u. Dat de Martino ook de plek is waar het legendarische broodje Martino (nog steeds de koning onder de belegde broodjes) voor het eerst gesmeerd werd, dat weet u ook. En de kans is ook groot dat u al weet dat het Pascaline en Didier - broer en zus - zijn die hier de plak zwaaien. En dat al sinds de vroege jaren tachtig, toen ze de zaak overnamen van hun ouders, die de zaak openden in 1954 (!). Aan die periode komt binnenkort een eind, nu Pascaline en Didier een pensioengerechtigde leeftijd bereikt hebben en de Martino over te nemen staat. Tot het zover is blijft Pascaline iedereen echter met de glimlach en sappige Gentse tongval verwelkomen, en blijft Didier naarstig verder werken in de keuken. Dat de Martino tot de laatste dag een trekpleister zal blijven is duidelijk: het is er binnen een aangename drukte van jewelste. Alle tafels zijn volzet en ook de Deli...