Nonam
( website ) Op restaurant gaan in 2021. Dat betekent tot nader order nog steeds: er een hotelkamer bij boeken. In Gent kan dat bij Nonam, een restaurant/boutique hotel in het centrum van de stad. De setting is alvast prachtig: een historisch pand uit 1739 dat geslaagd gerenoveerd werd. Het restaurant, waar chef Karel Van Oyen de plak zwaait, is gesloten, maar via de private dining experience kan je op een hotelkamer genieten van een volwaardige restaurantervaring. Via een QR-code kan je indien nodig chatten met de keuken, zodat alles volledig coronaproof kan verlopen. Het roomservice menu gaat van start met drie ‘little snacks’: sushi - soja, kip - rode biet - zure kers en makreel - citroen. Het smakelijke, frisse sushirolletje is gevuld met komkommer en gember en bedekt met een laagje krokante uitjes. De makreel is verwerkt in een rolletje waarbij de zure, frisse smaak van de citroen perfect past bij de vette vis. Het derde hapje is niet minder heerlijk: een mousse v...