Posts

Posts uit maart, 2020 tonen

Picobel-lo (2)

Afbeelding
( website ) Captain Critic bezocht eethuis Picobel-lo al ‘s eerder, in het onschuldige jaar 2016. In de tussentijd lijkt er bij Picobel-lo alvast weinig veranderd te zijn. Iets wat niet meteen gezegd kan worden van de wereld daarbuiten. Donald Trump is president van de VS, de Brexit is een feit, in Syrië woedt er nog steeds oorlog en - de horror - Club Brugge is enkele keren kampioen van België geworden. Hoe dan ook, de kapitein laat het niet aan zijn hart komen, neemt met een rode vermouth als aperitief plaats aan één van de hoge tafels, waarna er begonnen wordt met enkele toastjes met rillette van ham en een klein glaasje soep. De toastjes met hamrillette zijn heel eenvoudig, maar ook een simpel toastje kan al ’s smaken, niet? Het mini-groentensoepje is echter iets minder geslaagd. Niet dat de smaak niet in orde zou zijn, maar in de keuken heeft overduidelijk iemand het pepervat, of in dit geval de pepercontainer, in de soep laten vallen. Als voorgerecht kiest C...

Zuru Zuru Ramen (1)

Afbeelding
( website ) Vergeet sushi, vergeet tempura, vergeet yakitori en okonomiyaki. Het favoriete gerecht van de gemiddelde Japanner is ramen. Weet u nog niet wat ramen is? Kruip dan maar snel uit dat hol in de grond waar u de laatste jaren heeft doorgebracht. Ramen is een Japanse noedelsoep, die in het land van anime en manga de status geniet van (relatief) gezonde fastfood. Niet enkel als lunch of avondeten zal je een Japanner ramen zien slurpen, ook na een avondje uitgaan lust diezelfde Japanner al ’s een snelle kom ramen. Net zoals de Vlaming laat op de avond nog een pak friet of een pita naar binnen zal werken. Het favoriete gerecht van de Japanner dus, en in een land met zulk een diverse en vooral fantastische keuken als de Japanse , wil dat wat zeggen. Ook in onze contreien duiken de ramenrestaurants meer en meer op. Zuru Zuru Ramen is er daar één van. De chef van Zuru Zuru leerde de knepen van het vak klaarblijkelijk in Yokoha...