San
( website ) De vestiging van San in Gent is - na twee vestigingen in Brussel - het derde adres waar topchef en Koreaanse Belg Sang-Hoon Degeimbre zijn zogenaamd ‘bistronomisch’ concept lanceert, een meer toegankelijke versie van zijn keuken in het gerenommeerde L’Air du Temps in het Naamse Liernu. Wat meteen intrigeert is het ‘één kom/één lepel’-principe. In een steakhouse zou Captain Critic zijn vork en mes niet kunnen missen, maar in een restaurant als dit ziet de kapitein daar uiteraard geen graten in. Het interieur is warm industrieel met veel hout en grijstinten, de decoratie eerder minimalistisch. ’s Middags kan je opteren voor drie gangen, ’s avonds voor vijf of zeven. Captain Critic gaat deze keer voor de vijf gangen. Bij het menu horen geen amuses. Klein minpuntje toch, in Belgische gastronomische restaurants maken amuses doorgaans (en terecht) een integraal deel uit van de totaalbeleving. De kapitein kiest uit de gerechten op de kaa...