Cochon De Luxe (1)
( website ) Bij restaurant Cochon De Luxe wordt gastronomie gecombineerd met een vleugje humor. Humor en gastronomie: twee zaken die voor Captain Critic tot voor kort evenzeer samen hoorden als humor en FC De Kampioenen. Hoegenaamd niet dus. Maar misschien komt daar na zijn bezoek wel verandering in. Cochon De Luxe wordt gerund door slechts één chef en één gastvrouw, met de assistentie van één keukenhulp. Chef Tom Van Lysebettens werkte in Antwerpen samen met Roger Van Damme (Het Gebaar) en in Gent bij C-Jean (dat enkele jaren geleden toch aan de wieg stond van de Gentse gastronomische revolutie), Volta , Eat Love Tastings en Coeur d'Artichaut. De gastvrouw (en echtgenote van de chef) is interieurvormgever van opleiding en dat merk je duidelijk in het mooie pand in de Brabantdam (vlakbij het Glazen Straatje), dat een volledig eigen stijl heeft, met hier en daar een komisch accent. Er wordt één vier-, vijf- of zesgangenmenu geserveerd, waarbij de...