Fleur De Lys
( website ) Fleur de Lys is de opvolger van restaurant Leys, al enkele decennia een vaste waarde in Lochristi. De nieuwe zaak is een moderner concept, uitgewerkt door de twee zonen van chef Leys. Één van de twee broers heeft ervaring bij enkele Franse driesterrenrestaurants en bij de Brusselse tweesterrenzaak Sea Grill. Qua adelbrieven kan dat tellen. De andere broer zou blijkbaar instaan voor het interieur: Franse boudoirstijl met accenten van zwart en goud. Die stijl is consequent doorgetrokken en bijgevolg best geslaagd te noemen. Niet élk nieuw restaurant moet vandaag de dag in de Scandinavische stijl ingericht worden. Het is aangenaam om ook ’s iets anders tegen te komen dan de eenheidsworst van wit, hout en koper, hoezeer Captain Critic die stijl ook weet te waarderen. Met een 50-tal verschillende ginsoorten op de kaart zou het vreemd zijn om géén gin tonic te nemen als aperitief. Een West-Vlaamse Dunes-gin dan maar, geserveerd in de bar....