Posts

Posts uit oktober, 2017 tonen

Roots

Afbeelding
( website ) Roots heeft op zeer korte tijd een behoorlijke naam verworven in Gent, wat te merken valt aan het aantal maanden op voorhand dat Captain Critic moest reserveren. Populair of niet, Roots doet alvast weinig pijn aan de portemonnee: er wordt met een democratisch geprijsd vast menu van € 49 gewerkt dat regelmatig aangepast wordt, aan het ritme van de seizoenen en de leveranciers. Het vele goeds dat er over Roots te horen valt en de mooie score in de Gault&Millau maken de kapitein alvast meer dan nieuwsgierig … Het interieur (in het pand waar tot een paar jaar geleden Karel De Stoute zich nog bevond, nu te vinden aan de overkant van de straat) is aangenaam en rustgevend, met wit-, hout- en koperaccenten in de juiste dosissen op de juiste plaatsen. In de eetzaal heb je mooi zicht op de open keuken en ook al is de ruimte eerder klein, je hebt toch voldoende plaats en privacy. De tafeltjes zijn voorzien van een schuiflade met daarin het bestek vo...

De Rave

Afbeelding
( website ) Captain Critic is met restaurant De Rave inmiddels toe aan zijn honderdste Gentse recensie (ja, HONDERD). Gedurende die honderd recensies heeft de kapitein hoogtepunten afgewisseld met dieptepunten , memorabele momenten met minder memorabele momenten (dan wel momenten die memorabel waren om de verkeerde redenen ). Maar goede of kwade tijden: Captain Critic zal zijn missie niet opgeven, hij zal het schip nimmer verlaten. Hardnekkig zal hij volhouden, ook al heeft hij het beste restaurant van Gent Ć©igenlijk al gevonden. De kapitein prijst zich overigens gelukkig dat hij in Gent woont, een stad waar er elke dag meer te ontdekken valt. Zo kan men plots een poutrel van een miljoen euro tegenkomen op de Korenmarkt. Maar de kapitein doelt uiteraard vooral op het culinaire vlak. Stelt u zich ‘s voor dat Captain Critic Lokeren als geografisch spectrum had uitgekozen (stelt u zich ’s voor!). Na bijna 4 jaar de Lokerse restaurantwereld afgeschuimd...

Vredesdreef3

Afbeelding
( website ) Het is op een avond in september dat Captain Critic in het landelijke Vinderhoute een bezoek brengt aan restaurant Vredesdreef3 (exclusief spatie), gelegen in de Vredesdreef 3 (inclusief spatie). Het restaurant is een stuk groter dan je van buiten zou denken en is dan ook niet volledig gevuld. De kapitein neemt plaats aan zijn tafel achterin de zaal en gaat van start met een gin tonic met GauGin, een Belgische gin met Spaanse kruiden. De laatste jaren is het aantal Belgische gins bijna evenzeer gegroeid als het ego van Kristof Calvo. U hoort Captain Critic echter niet klagen, hij zal nog steeds geen neen zeggen tegen een goeie gin tonic, en hoe meer keuze, hoe beter. De niet al te uitgebreide kaart (doorgaans een goed teken) is getooid met een aantal heerlijke gerechten (denk onder meer buikspek, eendenlever, tonijn en tarbot), maar na enige beraadslaging opteert de kapitein toch voor het menu. Met hapjes, twee voorgerechten, hoofdgerecht e...