Posts

Posts uit september, 2015 tonen

La Malcontenta

Afbeelding
( website ) Tapasbars zijn in Gent al lang niet zeldzaam meer en - we moeten niet altijd kritisch zijn - daar is Captain Critic best gelukkig mee. De kapitein is een fan van tapas en La Malcontenta specialiseert zich in de Canarische variant daarvan. In veel tapaszaken zie je ook volwaardige hoofdgerechten als paella of zarzuela op de kaart staan, maar bij La Malcontenta wordt het concept tapas uiterst consequent doorgetrokken: hier vind je enkel een uitgebreide waaier aan verschillende kleine gerechten om - zoals het hoort - te delen met je tafelgenoten. De kapitein gaat van start met een moscatel en enkele koude tapas: almendras saladas (gezouten amandelen), serranoham en manchegokaas. De porties zijn groot, de producten van goeie kwaliteit en het mandje zelfgebakken brood met venkelzaad is heerlijk. Gezien het piepkleine formaat van het tafeltje waaraan de kapitein gezeten is (eigenlijk weinig meer dan een vensterbank, waarop een gemiddeld Vlaams grootmoedertje met plez...

't Klaverblad

Afbeelding
( website ) Het Patershol is misschien wel hĆ©t kloppend hart van de Gentse restaurantwereld. In en rond de vele smalle straatjes zijn keukens uit de hele wereld vertegenwoordigd: ItaliĆ«, Spanje, Turkije, Japan, India, Mexico … Het is ongetwijfeld slechts een kwestie van tijd alvorens ook het Kalifaat van de Islamitische Staat met een gezellig eettentje in de Corduwaniersstraat op de proppen komt (een grapje over Gentse kop zou ongepast zijn, daar onthoudt Captain Critic zich dus van). Uiteraard is ook de Belgische keuken goed vertegenwoordigd in het Patershol, en tot deze categorie behoort restaurant ’t Klaverblad. Binnen is het restaurant klein en best gezellig. Over de bediening kunnen we kort zijn: die is joviaal, attent en de hele avond lang onberispelijk. Maar het eten is natuurlijk het belangrijkste. De kapitein kiest voor het uiterst billijk geprijsde ‘menu ’t Klaverblad’, waarbij je bij elk van de drie gangen kan kiezen uit drie verschillende gerechten. Als voorger...