Champagnebar Chez De Beir
( website ) Champagnebar Chez De Beir mag dan misschien eerder een drink- dan eetgelegenheid zijn, je kan er eigenlijk ook terecht om de honger te stillen. En overal waar dat laatste het geval is, mag men hopen op (dan wel vrezen voor) een recensie van de hand van Captain Critic. De uitgebreide champagnekaart is in dit etablissement uiteraard geen bijzaak, anders had de uitbater beter een andere naam gekozen voor zijn zaak. De tapaskaart bestaat dan weer uit een tiental eerder eenvoudige gerechten. De kapitein kiest om te beginnen voor de TĂȘte de Moine-kaas met aperitiefworst. De dun gesneden kaas is heerlijk, maar dat is eerder de verdienste van de Zwitserse boer die op ambachtelijk Zwitserse wijze de melk van zijn Zwitserse koe heeft omgetoverd tot deze topkaas. TĂȘte de Moine is overigens een Zwitserse kaas - u merkt het: Captain Critic staat voor heldere communicatie. De aperitiefworst is weinig meer dan de worst die je terugvindt in de supermarkt om de hoek. Daarna ...