Publiek
( website ) Dat Publiek de zaak is van voormalig Volta-chef Olly Ceulenaere en al in zijn eerste jaar een Michelinster toebedeeld kreeg wist u misschien al (Captain Critic: uw adres voor tweedehands nieuws en gerecycleerde berichtgeving). Publiek is echter absoluut geen klassiek Michelinrestaurant, wat al meteen duidelijk wordt bij het aperitiefhapje: hardgekookte kwarteleitjes die je zelf aan tafel nog mag pellen. Op zijn minst origineel te noemen. De eerste gang - escabeche van gerookte paling en mosselgroenten - is een frisse, ideale manier om elk menu van start te laten gaan. Wat erop volgt is op zich weinig meer dan een tartaar van kalf bedekt met een carpaccio van Parijse champignons, maar de kapitein kan in ieder geval en in alle eerlijkheid zeggen dat hij nog nooit zulk een lekkere tartaar van kalf bedekt met een carpaccio van Parijse champignons gegeten heeft: fantastische pure smaken en texturen zorgen voor een topgerecht. Schelvis met schorse...