De Superette
( website ) Na De Vitrine is De Superette het tweede Gentse initiatief van Kobe Desramaults. De oude Superette Edwin is prachtig omgebouwd tot een sfeervol restaurant met volledig open keuken. De kaart is beperkt maar doet spontaan watertanden. Als snack bij het aperitief kiest de kapitein voor kaasstengels met een lekker bittere bierdip. Snel daarna volgt het eerste van de drie hoofdgerechten: mosselen met lavas en cider. Net zoals de hele avond het geval zal zijn wordt het gerecht in het midden van de tafel gezet, voor alle tafelgenoten: sharing is caring. Het brood bij de maaltijd is overigens niet minder dan fantastisch, wat niet hoeft te verbazen aangezien de Superette overdag ook een bakkerij is, met échte houtoven. Uit die houtoven komt ook het tweede hoofdgerecht: een fabuleuze pizza met worst en broccoli. De kokkin komt die zelf aan tafel brengen en heeft de briljante suggestie om het mosselvocht van het vorige gerecht te laten staan en de pizzakorst daari...