Hürrem Sultan
( website ) Kitscherige fresco's, stadsgezichten van Istanbul gehuld in een waas van neon en de Turkse Ultratop die uit de luidsprekers schalt: ja hoor, Captain Critic bevindt zich in een Turks restaurant. De kapitein is echter absoluut geen tegenstander van de multiculturele restaurantwereld en brengt bijgevolg met genoegen een bezoek aan Hürrem Sultan. Als voorgerecht kiest de kapitein voor börek (filodeegrollen) gevuld met kaas, en die beantwoorden aan de verwachtingen. Geserveerd met een tzatziki-achtige yoghurt-dressing is de portie (5 stuks) meer dan groot genoeg. Het bedje van wortel en witloof (authentiek is anders, of betreft het hier witlöf?) hoefde wel geen deel uit te maken van dit gerecht. De bediening is de hele avond gemoedelijk, misschien zelfs iets té, eerder wat gezapig zelfs. Maar een ramp is dat nu ook weer niet. Als hoofdschotel krijgt de kapitein adana (op een spies gegrild lamsgehakt) voorgeschoteld, vergezeld van een gevulde aardappel en erwt...